onsdag 29 april 2009

~ Dille på muddisar...~


När jag ändå hade ångan uppe och sydde muddisar på beställning fick det bli ett par till Lilla Bus också. Jag fick i förra vecka ett paket från Jofotex med det nya elefanttyget. Så det var bara att sätta mig framför symaskinen i kväll (och slippa se fotboll på TV med en massa pågar). Lila elefanttyg från Jofotex och vit muddväv från Stoff och Stil. Mönstret är som vanligt från Elsebeth Gynthers ena bok.

Appropå Jofotex. I sommar ska vi kanske tillbringa några dagar uppe i en stuga, som ligger 6 mil från Jofotex. Jag har redan deklarerat att jag kommer ta en dagsfärd dit och med en välfylld plånbok. Så nu är det bara att hoppas att resan blir av....

~ Till en liten påg ~


Dessa muddisar i strl 84 ska en liten påg ha vars kusin är "kompis" med Lilla Bus. Mönstret kommer från Elsebeth Gynthers ena bok. Kommer inte i håg titel då jag lånade den på biblioteket. Det turkosa flodhästtyget kommer från Jofotex och de bruna muddarna från Stoff och Stil. Nu får jag bara hålla tummarna att muddisarna blir omtyckta och att de passar.

måndag 20 april 2009

~ En elefant-snurr-kjol ~




På påskdagens morgon fick jag ett ryck och tyckte att Lilla Bus skulle få en ny kjol till påskmiddagen hos farmor och farfar. Har sytt tidigare i denna modell men denna gången struntade jag i kantbandet och sydde fåll med tvillingnålen i stället. Elefanttyget och mudden kommer från Stoff och Stil. Kjolen är i strl 86 skulle jag tippa på. Hon kan till och med mecka med gräsklipparen i sin nya kjol.

söndag 19 april 2009

~Tvättis och Alexandra~



Jag fick ett sms en dag från mina syskonbarn. De ville ha en pyjamas till tvättbjörnen Tvättis och mössa och halsduk till nallen Alexandra. Så här blev resultatet.

tisdag 7 april 2009

~Liten påse~



I stället för ett påskägg gjorde jag små påsar i stället, fyllda med godis. Både tygerna kommer från Stoff och Stil. Mönstret är eget.

~Luvtröja~



Sydde denna turkosa luvtröja i strl 90. Mönstret och tyget kommer från Trollunge. Jag har köpt fler fina sweatshirttyger och kommer sy fler luvtröjor!

Lite OT men i går i parken var det en pappa som kom fram och sa att Lilla Bus hade en sådan fin mössa. Sedan i dag sa tjejen på systembolgaret som undrade om märket Tiro och sa hur fin mössan var. Sådan blir jag så stolt och glad av!!!

Symaskinen får vila i helgen. Nu ska jag ut i det fina solskenet. Glad påsk på er alla!

~ Muddisar och mössor~


Den röd/vita mössan och byxorna är beställda av en blivande mormor. Tyget är från Stoff och Stil. Mönstret kommer från en Elsebeth Gynthres bok. Har modifierat dem lite. Den andra mössan är till en lite pojke vars kusin redan har en elefantmössa.

onsdag 1 april 2009

~Vårmössor~

Har i helgen sytt fem vårmössor till barn i varierande åldrar (från 1 år till 6 ½ år). Jag sydde även en liten mössa till en kommande vårbebis så de kan ha den på BB.



Här är två mössor sydda i flodhästtyget från Jofotex. Bilden är dock inte rättvis mot färgerna.



Dessa tre mössor är sydda i ett kanintyg från Jny Design, elefanttyg från Stoff och Stil samt en liten bebismössa sydd i ett tyg köpt på Stora Symässan i Malmö. Mönstret kommer från en av Elsebeth Gynthers böcker. Kommer inte i håg vilken nu.